Retouren

Hoe stuur ik een artikel retour?

Ongebruikte artikelen kunnen kosteloos binnen 30 dagen aan ons worden geretourneerd. 

  • Geef je retourzending kosteloos af bij een PostNL of DHL* punt

Maak voor je retourzending gebruik van een retourlabel door je retourzending in je account aan te melden. Op het retourlabel vind je het juiste retouradres.

Bewaar goed je verzendbewijs tot je retourzending door ons is verwerkt. 

*Het is op dit moment niet mogelijk om gebruik te maken van de DHL lockers of de DHL zelfscans. Als je op zoek bent naar een DHL punt bij jou in de buurt, kun je gebruik maken van de optie 'Verfijn zoekopdracht' om deze uit te sluiten van de zoekresultaten.

Een retouraanvraag indienen

Klik op deze link en dien vervolgens een retouraanvraag in.

1. Log in op je account:

1. Voer in het veld E-mail je e-mailadres in en klik vervolgens op Doorgaan.
2. Open in je e-mailaccount de e-mail die je van ons hebt ontvangen en kopieer de zescijferige verificatiecode die in de e-mail staat.
3. Ga terug naar de webshop en voer vervolgens een zescijferige verificatiecode in.

2. Klik op de bestelling waarvoor je de retourzending wilt indienen.
3. Als je bestelling uit meerdere artikelen bestaat, selecteer dan de artikelen die je wilt retourneren.
4. Selecteer een retourreden en voeg een opmerking voor ons toe.
5. Klik op Retour aanvragen.

Als je retouraanvraag wordt goedgekeurd en verzonden moet worden, ontvang je een e-mail met verzendinstructies en een retouretiket. Nadat het product is geretourneerd, ontvang je je geld terug.

Zijn er retourkosten?

De kosten voor het retour sturen zijn voor eigen rekening. We raden je aan het pakket met PostNL te versturen. 

Ik heb geen retourlabel ontvangen

Nadat we jouw retour goedgekeurd hebben, kun je het retourlabel downloaden als PDF-bestand en afdrukken.

Plak het deel met de barcode op je doos of zak, en geef deze kosteloos af bij het dichtstbijzijnde PostNL of DHL punt.

Mijn artikel is defect

Het spijt ons als je artikel beschadigd of defect is aangekomen! Laat het ons weten door met ons contact op te nemen.

Zorg ervoor dat je je bestelnummer, beschrijving en foto's van de schade bij je hebt. Enkel met deze gevraagde informatie kunnen we het probleem voor jou zo snel mogelijk kunnen oplossen.

Kan ik een artikel ruilen?

Het direct omruilen van een artikel is helaas niet mogelijk. Om het gewenste artikel te ontvangen kun je een nieuwe bestelling plaatsen en de andere kosteloos aan ons retourneren.

Wanneer ontvang ik mijn terugbetaling?

Ik heb mijn bestelling geretourneerd. Wanneer ontvang ik mijn geld terug?
Je hebt een artikel retour gestuurd en je wacht op de terugbetaling.

Log in om de status van je meest recente retourzending(en) in te zien.

Aanmelden

De verwerking van een retourzending kan tot aan 10 dagen duren. Ook wanneer de tracking link aangeeft dat je retourzending al door ons is ontvangen, kan het zijn dat we deze tijd nodig hebben om je retourzending te verwerken.

Wanneer je retourzending is verwerkt, wordt het aankoopbedrag zo snel mogelijk teruggestort naar de bij ons bekende betaalgegevens. Als je je bestelling betaald hebt per bankoverschrijving of iDEAL, dan kun je je terugbetaling binnen 5 werkdagen* op je bankrekening verwachten. Voor betalingen met PayPal en creditcard** kan dit tot aan maximaal 14 dagen* duren.

* Normale verwerkingstijd, uitzonderingen daargelaten.

**Indien je hebt betaald met creditcard is de terugbetaling te vinden op het eerstvolgende maandoverzicht of op de dag van afschrijving.

Hoe volg ik mijn retourzending?

Wanneer je een retourzending afgeeft bij een pakketpunt van PostNL of DHL*, krijg je een Track & Trace code waarmee je je zending kunt volgen vanaf het pakketpunt tot aan ons retourcentrum. 

Log in om de status van je meest recente retourzending(en) in te zien.

Aanmelden

De verwerking van een retourzending kan tot aan 10 dagen duren. Ook wanneer de tracking link aangeeft dat je retourzending al door ons is ontvangen, kan het zijn dat we deze tijd nodig hebben om je retourzending te verwerken.

Wanneer wij vervolgens je retourzending ontvangen en verwerkt hebben, ontvang je hierover een retourbevestiging per e-mail.

Mocht je twee weken na het retourneren van je bestelling nog geen e-mail hebben ontvangen van ons, neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder.

*Het is op dit moment niet mogelijk om gebruik te maken van de DHL lockers. Als je op zoek bent naar een DHL punt bij jou in de buurt, kun je gebruik maken van de optie 'Verfijn zoekopdracht' om deze uit te sluiten van de zoekresultaten.

Heb je een beschadigd pakket ontvangen?

Het spijt ons dit te vernemen en hopen dat je de artikelen intact en volledig hebt ontvangen.

Als de beschadiging enkel aan het pakket is, kan je een andere doos gebruiken voor een eventuele retourzending.

Voorwaarden retourneren

Alle artikelen waarvan de factuur binnen de betalingstermijn is voldaan kunnen gedurende 30 dagen aan ons worden geretourneerd. Dit is mogelijk indien de artikelen in originele staat en voorzien zijn van de originele labels.

Labels en etiketten mogen uitsluitend verwijderd worden indien dit het beoordelen van het artikel verhindert. Indien je het artikel wilt retourneren, zorg ervoor dat je het artikel niet vies maakt en in de originele staat en fabrieksverpakking naar ons terugstuurt.

Mocht je geen SOS Central doos meer in je bezit hebben, dan kun je ook een andere doos gebruiken, mits het retourlabel goed zichtbaar is.

Stuur je noodrantsoen item retour?

Enkel noodrantsoen die ongeopend, ongebruikt en nog in de originele verpakking zitten, kunnen om hygiënische redenen worden terugbetaald. Zorg er alsjeblieft voor dat eventuele bijbehorende verpakking, instructies en accessoires ook worden geretourneerd.

Heb je het al geopend en is het toch niks voor jou? Overweeg dan om het aan een familielid of een van je vrienden cadeau te doen en help ons zo om onnodig afval te verminderen.

Herroepingsrecht

Volgens de wet zijn wij verplicht de volgende tekst op onze pagina op te nemen. Ondanks dat de tekst wellicht wat verwarrend is willen wij je ervan verzekeren dat deze tekst niets af doet aan ons retourbeleid: je hebt nog steeds 30 dagen de tijd om je bestelling te retourneren. Ons 30-dagen herroepingsrecht met aanvullende eisen doet verder geen afbreuk aan het wettelijk herroepingsrecht. Voor een beroep op deze extra regeling gelden wel aanvullende eisen. Deze kun je hier lezen.

Herroepingsrecht

U heeft het recht om binnen een termijn van 30 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen.

De herroepingstermijn verstrijkt 30 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. U kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht.

Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Gevolgen van de herroeping

Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Indien je slechts een deel van je bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zult u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

U dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

Voor het juiste retouradres verwijzen wij u naar het retouradres op de meegeleverde retourlabel die is bijgevoegd bij uw bestelling. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor uw rekening.

U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Garantie bij SOS Central

SOS Central biedt op alle artikelen een garantie van tenminste 2 jaar. Voldoet een aangekocht artikel niet aan datgene wat je er in alle redelijkheid van mag verwachten, neem dan met ons contact op. Dan bekijken we wat we voor je kunnen betekenen.

Defecten die niet onder de garantie vallen:

  • Normale slijtage.
  • Gebreken veroorzaakt door verkeerd of intensief gebruik.
  • Gebreken ontstaan door externe invloeden, bijvoorbeeld wrijving, scherpe voorwerpen of chemicaliën.

Ik heb een klacht

Indien je een klacht hebt over onze service of een van onze producten, dan kun je contact met ons opnemen via een van onze contactkanalen. Je kunt binnen 14 dagen na ontvangst van je klacht een inhoudelijke reactie van ons verwachten.

Indien je niet tevreden bent met de afhandeling van je klacht, dan kun je deze ook voorleggen aan de Geschillencommissie Thuiswinkel.