De Complete Checklist voor Preppers, Survivalisten en Zelfredzaamheid

De Complete Checklist voor Preppers, Survivalisten en Zelfredzaamheid

Bij het betreden van de wereld van preppen en zelfredzaamheid kan het overweldigend zijn om te navigeren door de overvloed aan informatie en benodigdheden. Deze gids is ontworpen om je op weg te helpen met een overzicht van de basisbehoeften.

✓ Hydratatie: Water, Filters en Opslag

Water is levensnoodzakelijk. Met een waterfilter zoals de Sawyer Mini SP128 of het British Berkefeld RVS waterfilter kun je water uit bijna elke bron zuiveren. Vergeet niet om wateropslagcontainers aan te schaffen. Neem een kijkje in ons assortiment voor handige oplossingen.

✓ Voedsel: Voorraad en Lang Houdbare Opties

Droge pasta’s zoals spaghetti en rijst zijn goedkoop en eenvoudig op te slaan. Voor wat variatie kun je denken aan noodrantsoenen zoals Trek'n Eat (bijvoorbeeld de Hongaarse stoofpot met rundvlees en noedels). Overweeg ook producten als Seven Oceans noodrantsoenen die extreem lang houdbaar zijn en vol zitten met essentiële voedingsstoffen. Trekking biscuits zijn enorm lang houdbaar en voorzien je van alle energie, mineralen en vitaminen die je op een dag nodig hebt. Perfect als noodrantsoen en nog lekker ook!

✓ Persoonlijke Verzorging en EHBO

Houd voldoende voorraad aan van medicijnen, tandpasta, zeep en tandenborstels. WC-papier is ook belangrijk. Zorg voor een uitgebreide EHBO-kit met eventueel hechtmateriaal.

✓ Warmte: Dekens, Vuur en Bescherming

Onderkoeling is een ernstige bedreiging. Zorg voor voldoende dekens en middelen om vuur te maken, zoals een betrouwbare firesteel. Deze werkt zelfs als hij nat is.

✓ Kleding: Duurzaam en Praktisch

Kies voor stevige, warme kleding die geschikt is om langere tijd mee te gaan. Meerdere lagen bieden de beste bescherming tegen kou.

✓ Verlichting: Zaklampen en Opladers

Licht is niet per se levensnoodzakelijk, maar het maakt het leven een stuk makkelijker en kan je moraal opkrikken. Zorg voor een zaklamp die werkt op AA-batterijen en een op zonne-energie.

✓ Gereedschap: Mes en Multitool

Investeer in een kwalitatief goed survivalmes en zorg voor een back-up, zoals een klein zakmes en een mes met vast lemmet. Een Leatherman multitool is ook een waardevolle aanvulling op je uitrusting.

✓ Contant Geld

Houd een voorraad contant geld aan, ergens tussen 250 en 1000 euro, afhankelijk van hoe groot je gezin is.

✓ Edelmetalen en Ruilmiddelen

Goud en zilver zijn wereldwijd erkende ruilmiddelen. Dit kan in de vorm van sieraden, zilveren of gouden munten zijn.

✓ Bug Out Bag: De Perfecte Rugzak

Investeer in een duurzame rugzak met meerdere compartimenten voor optimale opbergruimte en organisatie.

✓ Documenten: Kopieën en Back-ups

Maak kopieën van belangrijke documenten en bewaar deze zowel fysiek in een waterdichte hoes als digitaal, bijvoorbeeld op een USB-stick.

✓ Contactgegevens: Belangrijke Adressen en Nummers

Houd een lijst bij van belangrijke contactpersonen, inclusief familie en vrienden in binnen- en buitenland.

✓ Kaart van de Omgeving

Een gedetailleerde kaart van je omgeving is van onschatbare waarde. In noodsituaties kan toegang tot digitale kaarten beperkt of onmogelijk zijn. Een fysieke kaart helpt je bij het navigeren, het vinden van waterbronnen en het vermijden van gevaren. Zorg dat je weet hoe je de kaart moet lezen en markeer belangrijke locaties zoals schuilplaatsen, ziekenhuizen en voedselvoorraden die je verborgen hebt.

✓ Morele Boost: Vermaak en Comfort

Vergeet niet de kleine dingen die je moraal kunnen verbeteren, zoals een reep pure chocolade, muziek of een kaartspel. Deze kunnen een groot verschil maken in moeilijke tijden.


Blijf voorbereid en wees gerust in elke situatie!

Deel dit artikel:
Ook interessant: