Bezorgen

Ik heb mijn pakket nog niet ontvangen.

Track and trace

Controleer de status van je bestelling via de track & trace-code. De track & trace-code ontvang je in je mailbox zodra je bestelling verzonden is.

Track&Trace code wel ontvangen

Heb je een track en trace-code ontvangen op de dag voor de verwachte leverdatum en werkt de code niet? Dan is de vertraging opgelopen bij onze vervoerder in het sorteerproces. Werkt de track en trace na 48 uur nog steeds niet? Dan kan je even contact met ons opnemen, zodat wij een onderzoek kunnen starten.

Track&Trace code niet ontvangen

Is de verwachte leverdatum vandaag en heb je nog geen track en trace-code ontvangen? Dan is je order vertraagd in ons pickingproces. Bijvoorbeeld door materiaal dat (tijdelijk) niet op voorraad is. We proberen in dat geval de order op dezelfde werkdag nog te versturen! Je ontvangt hier automatisch een track en trace-code van. Helaas kunnen wij als verzender geen gewenste levertijd aangeven bij onze vervoerders. De vervoerder bepaalt zelf welke route ze rijden en hangen daar geen tijdvak aan vast.

Wat is de levertijd?

Een exact tijdstip kunnen we niet aangeven. Bij het plaatsen van je bestelling en in je bestelbevestiging zie je de verwachte levertijd - deze is afhankelijk van het soort artikel en de verzendmethode. Zodra je bestelling is verzonden, ontvang je een bevestiging met een Track & Trace code, waarmee je de zending kunt volgen.

Je kunt je bestelling volgen in je besteloverzicht.

Zodra je de Track & Trace code hebt ontvangen, zal deze binnen maximaal zeven dagen worden geactiveerd. Als de link eenmaal actief is, maak je geen zorgen als deze niet dagelijks wordt bijgewerkt. Mocht je na vijf dagen geen update zien, neem dan contact met ons op. 

DHL DHL levert elke werkdag tussen 8:00 en 18:00. DHL levert niet in het weekend.

PostNL PostNL levert van maandag tot en met zaterdag tussen 8:00 en 21:30. Bij bedrijven leveren zij doorgaans tussen 8:00 en 18:00.

Ongebruikte artikelen kunnen kosteloos binnen 30 dagen aan ons worden geretourneerd. 

  • Geef je retourzending kosteloos af bij een PostNL of DHL* punt

Maak voor je retourzending gebruik van een retourlabel door je retourzending in je account aan te melden. Op het retourlabel vind je het juiste retouradres.

Bewaar goed je verzendbewijs tot je retourzending door ons is verwerkt. 

*Het is op dit moment niet mogelijk om gebruik te maken van de DHL lockers of de DHL zelfscans. Als je op zoek bent naar een DHL punt bij jou in de buurt, kun je gebruik maken van de optie 'Verfijn zoekopdracht' om deze uit te sluiten van de zoekresultaten.

Een retouraanvraag indienen

Klik op deze link en dien vervolgens een retouraanvraag in.

1. Log in op je account:

1. Voer in het veld E-mail je e-mailadres in en klik vervolgens op Doorgaan.
2. Open in je e-mailaccount de e-mail die je van ons hebt ontvangen en kopieer de zescijferige verificatiecode die in de e-mail staat.
3. Ga terug naar de webshop en voer vervolgens een zescijferige verificatiecode in.

2. Klik op de bestelling waarvoor je de retourzending wilt indienen.
3. Als je bestelling uit meerdere artikelen bestaat, selecteer dan de artikelen die je wilt retourneren.
4. Selecteer een retourreden en voeg een opmerking voor ons toe.
5. Klik op Retour aanvragen.

Als je retouraanvraag wordt goedgekeurd en verzonden moet worden, ontvang je een e-mail met verzendinstructies en een retouretiket. Nadat het product is geretourneerd, ontvang je je geld terug.

Wat is de levertijd op de Waddeneilanden?

De levertijd op de Waddeneilanden is hetzelfde als de reguliere levertijd. Wel zijn er wat meer factoren waardoor de verwachte levering vertraagd kan raken. We adviseren je daarom voor de zekerheid een extra werkdag in te calculeren voor het transport.

Wat zijn de verzendkosten?

Onze verzending voor bestellingen vanaf 75 euro is gratis wanneer je kiest voor één afleveradres. De verzendkosten voor kleine bestellingen binnen Nederland bedragen 5,95 euro. De verzendkosten voor kleine bestellingen naar België bedragen 9,90 euro.

Kan ik mijn bestelling ook afhalen?

Dit is momenteel niet mogelijk.

Hoe wordt mijn bestelling verpakt?

Welk product je ook bij ons bestelt, wij doen er alles aan om jouw bestelling zo zorgvuldig mogelijk te verpakken. Met het oog op duurzaamheid zijn wij continu bezig met het verduurzamen van onze verpakkingsmaterialen. We proberen het gebruik van plastic verpakkingen zoveel mogelijk te vermijden.

Wat doet de vervoerder als ik niet thuis ben bij bezorging?

PostNL
Niet thuis als PostNL je pakket bezorgt? Dan bezorgen ze het volgens de bezorgvoorkeuren die bij hen bekend zijn. Heb je je bezorgvoorkeuren niet ingesteld? Dan brengen ze je pakket bij je buren of op een PostNL-punt. In de PostNL-app of middels deze link zie je met je track & trace-code waar je het pakket kunt ophalen.

DHL
Als je niet thuis bent op het moment van bezorging en DHL het pakket ook niet bij je buren kan afgeven, dan bezorgen ze je pakket de volgende dag bij een DHL ServicePoint dichtbij. Ze laten een kaart achter in je brievenbus. Met de code op deze kaart kun je via track en trace zien waar je pakket wordt bezorgd.