Bezorgen

Ik heb mijn pakket nog niet ontvangen.

Track and trace

Controleer de status van je bestelling via de track & trace-code. De track & trace-code ontvang je in je mailbox zodra je bestelling verzonden is.

Track&Trace code wel ontvangen

Heb je een track en trace-code ontvangen op de dag voor de verwachte leverdatum en werkt de code niet? Dan is de vertraging opgelopen bij onze vervoerder in het sorteerproces. Werkt de track en trace na 48 uur nog steeds niet? Dan kan je even contact met ons opnemen, zodat wij een onderzoek kunnen starten.

Track&Trace code niet ontvangen

Is de verwachte leverdatum vandaag en heb je nog geen track en trace-code ontvangen? Dan is je order vertraagd in ons pickingproces. Bijvoorbeeld door materiaal dat (tijdelijk) niet op voorraad is. We proberen in dat geval de order op dezelfde werkdag nog te versturen! Je ontvangt hier automatisch een track en trace-code van. Helaas kunnen wij als verzender geen gewenste levertijd aangeven bij onze vervoerders. De vervoerder bepaalt zelf welke route ze rijden en hangen daar geen tijdvak aan vast.

Wat is de levertijd?

Een exact tijdstip kunnen we niet aangeven. Bij het plaatsen van je bestelling en in je bestelbevestiging zie je de verwachte levertijd - deze is afhankelijk van het soort artikel en de verzendmethode. Zodra je bestelling is verzonden, ontvang je een bevestiging met een Track & Trace code, waarmee je de zending kunt volgen.

Je kunt je bestelling volgen in je besteloverzicht.

Zodra je de Track & Trace code hebt ontvangen, zal deze binnen maximaal zeven dagen worden geactiveerd. Als de link eenmaal actief is, maak je geen zorgen als deze niet dagelijks wordt bijgewerkt. Mocht je na vijf dagen geen update zien, neem dan contact met ons op. 

DHL DHL levert elke werkdag tussen 8:00 en 18:00. DHL levert niet in het weekend.

PostNL PostNL levert van maandag tot en met zaterdag tussen 8:00 en 21:30. Bij bedrijven leveren zij doorgaans tussen 8:00 en 18:00.

Les articles non utilisés peuvent nous être retournés gratuitement dans un délai de 30 jours.

  • Déposez gratuitement votre retour dans un PostNL ou DHL point

Veuillez utiliser un étiquette de retour en enregistrant votre retour dans votre compte. Vous trouverez l'adresse de retour correcte sur l'étiquette de retour.

Veuillez conserver votre reçu d'expédition jusqu'à ce que nous ayons traité votre retour.

Il n'est actuellement pas possible d'utiliser les casiers DHL ou les self-scans DHL. Si vous cherchez un point DHL près de chez vous, vous pouvez utiliser l'option "Affiner la recherche" pour l'exclure des résultats de la recherche.

Soumettre une demande de retour

Cliquez ce lien et soumettre une demande de retour.

1. Se connecter à votre compte :

1. Dans le champ E-mail, saisissez votre adresse électronique, puis cliquez sur Continuer.
2. Ouvrir en votre compte e-mail l'e-mail quivotre Le code de vérification à six chiffres fourni dans l'e-mail doit être copié.
3. Retournez dans le magasin et entrez un code de vérification à six chiffres.

2. Cliquez sur l'ordre pour lequelvotre voulez soumettre la déclaration.
3. En tant quevotre La commande est composée de plusieurs articles, sélectionnez les articles qui sont les plus importants.votre veut revenir.
4. Sélectionnez un motif de retour et ajoutez un commentaire.
5. Cliquez sur Demande de retour.

Si votre La demande de retour est approuvée et doit être envoyée, recevoirvotre Un e-mail avec les instructions d'expédition et une étiquette de retour. Une fois le produit retourné, vous recevrezvotrevotre Remboursement d'argent.

Wat is de levertijd op de Waddeneilanden?

De levertijd op de Waddeneilanden is hetzelfde als de reguliere levertijd. Wel zijn er wat meer factoren waardoor de verwachte levering vertraagd kan raken. We adviseren je daarom voor de zekerheid een extra werkdag in te calculeren voor het transport.

Wat zijn de verzendkosten?

Onze verzending voor bestellingen vanaf 75 euro is gratis wanneer je kiest voor één afleveradres. De verzendkosten voor kleine bestellingen binnen Nederland bedragen 5,95 euro. De verzendkosten voor kleine bestellingen naar België bedragen 9,90 euro.

Kan ik mijn bestelling ook afhalen?

Dit is momenteel niet mogelijk.

Hoe wordt mijn bestelling verpakt?

Welk product je ook bij ons bestelt, wij doen er alles aan om jouw bestelling zo zorgvuldig mogelijk te verpakken. Met het oog op duurzaamheid zijn wij continu bezig met het verduurzamen van onze verpakkingsmaterialen. We proberen het gebruik van plastic verpakkingen zoveel mogelijk te vermijden.

Wat doet de vervoerder als ik niet thuis ben bij bezorging?

PostNL
Niet thuis als PostNL je pakket bezorgt? Dan bezorgen ze het volgens de bezorgvoorkeuren die bij hen bekend zijn. Heb je je bezorgvoorkeuren niet ingesteld? Dan brengen ze je pakket bij je buren of op een PostNL-punt. In de PostNL-app of middels deze link zie je met je track & trace-code waar je het pakket kunt ophalen.

DHL
Als je niet thuis bent op het moment van bezorging en DHL het pakket ook niet bij je buren kan afgeven, dan bezorgen ze je pakket de volgende dag bij een DHL ServicePoint dichtbij. Ze laten een kaart achter in je brievenbus. Met de code op deze kaart kun je via track en trace zien waar je pakket wordt bezorgd.